lite vettiga ord om kärlek och sånt

Ordet KÄRLEK, är det många som tar lättvindligt på. Men det är något unikt från person till person. Likaså orden: JAG ÄLSKAR DIG, kan det gå slentrian i och till sist blir det just vad det är - ORD.

KÄRLEK är en dyrbar gåva. Tyvärr är det inte alla väl förunnat. Men skulle man råka på en man/kvinna som vill ge sin kärlek, så vänd inte personen ryggen även om du inte känner samma för motparten.

Man kan älska någon på olika sätt.

Det klassiska är nyförälskelsen. Man varken ser eller hör någon annan. Vill bara vara - och med den man håller så kär. Jag talar av egen erfarenhet nu.

Sen kommer den djupare kärlek - samförståndet - lyhördheten. MEN glöm inte bort orden! De små ljuva orden som bara är till för den du älskar. Dom betyder OERHÖRT mycket för den som får dem. Det behöver inte vara några märkvärdiga ord. Utan bara små speciella ord som är mellan er båda.

Glöm inte heller att vårda er kärlek! Det går som sagt lätt slentrian i ett förhållande. Pigga upp med olika äventyr. Och då menar jag inte att man ska helt plötsligt åka utomlands och spendera en massa pengar. Nej, ni kan ta det på hemmaplan. Utflykter - nöjen - ut och njut av natur och din älskade - laga mat tillsammans.

Här följer några lätta små tips, som kan underlätta förhållandet:

* ORD - små, små ord som bara är till för din älskade. Viska - skriv - eller berätta.

* ORD SOM GÖR ONT - Tänk på vilka ord du använder, när du pratar om ditt förflutna - eller om hur det är mellan dig och din före detta. Jämför ALDRIG ditt nuvarande liv med ditt "gamla". Du kanske säger något, som DU upplever som harmlöst, men som sårar din partner djupt. Och DET gör ont!! tänk på hur DU SJÄLV skulle reagera om du fått en jämförelse! Det jag rekommenderar är följande: TANKE FÖRE TAL. Ord är mäktiga, så tänk dig för. Sondera hur det ligger till om hur känslig din älskade är. Du vinner på det. Den man älskar - ärar man.

* ÖGONKONTAKT - se din älskade djupt i ögonen. Var inte rädd för det. Kan vara obehagligt i början. Men sen lär du dig att läsa av din älskade genom att se honom/henne i ögonen.

* KELA - Kela mycket! Var som helst, hur som helst.

* KROPPSKONTAKT - Ha kroppskontakt genom att t ex lägga en hand på ryggen - knäet - kinden, ja, var du behagar. Bara du känner din älskade i närheten. Var lyhörd på om han/hon inte tycker att det är behagligt. Om du är osäker - fråga!!

* ÄVENTYR - Tycker du att det börjar bli tråkigt eller att det går slentrian i förhållandet? Gör en impulsiv utflykt. Det behöver inte kosta något alls!

* BUS - Är en viktig ingrediens. Att kunna skoja med varandra på olika vis. Det är bara att släppa lös fantasin. Ha vattenkrig!!

* ÄLSKA - Älska gärna mycket och ofta. Om du känner dig osäker - berätta för din partner. Det lär gå över.

* FÖRÄNDRINGAR - Var uppmärksam på om det blir förändringar i ditt förhållande. Om det blir det, kanske din partner inte trivs - kanske inte vågar berätta för dig vad som är fel. Fråga vad som är galet. Jag VET att det är svårt, men du får inte reda på något annars!

* ÄRLIGHET - Är vansinnigt viktigt. Ta hellre tjuren vid hornen än att gå och grunna. Visst, sanningen kan svida, men du behöver inte bry dig om att minnas någon lögn. Ett förhållande byggt på lögner, är dömt i förväg. Acceptera inte lögner eller otrohet. GÅ istället utan att ställa krav. Det går inte att reparera, för det kommer att ligga som smolk i bägaren hela tiden. Även misstron kommer att vara där.

* DOFT - Undvik att dofta som en svettig skogsarbetare! Använd inte för starka dofter. MYSKOLJA, kan jag rekommendera till tjejerna. Lätt förförisk doft, men inte så stark att näsan rynkar sig! Till killarna kan jag rekommendera AXE, av något slag. Själv är jag helt galen i dom dofterna!

* OTROHET - Det HÄR ska du inte acceptera för en sekund!! Det kvittar om din partner bönar och ber. Du kommer att må dåligt hela tiden, om du tar din partner till nåder! För accepterar och förlåter du EN gång, så vet din partner att du GÖR det. Och därmed är det bäddat för fler "äventyr". Vänd honom/henne ryggen för alltid, är mitt kloka råd på det.

* SVARTSJUKA - Ja, dom flesta är nog det, mer eller mindre. LITE svartsjuka - eller kalla det rädsla - bör finnas med. För är man inte rädd om sin partner, tror jag inte att man älskar honom/henne tillräckligt. Därmed är det inte sagt att man ska tillåta att det går överstyr, så det blir svartsjukedrama. Även om man kan känna ett så kallat ägandebehov/ensamrätt. Svartsjuka är en balansgång hela tiden. Även om du känner dig rejält svartsjuk, så visa det helst inte, utan försök att behärska dig och var logisk. Det är svårt, men du vinner i längden. Din partner ska inte känna sig strypt. Det kan kännas skönt att veta att din partner är lite svartsjuk. Det är en bekräftelse, anser jag. Undvik situationer, som du inte vill finna din egen partner i. Tänk, helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: m

du har så rätt så rätt...

2008-12-25 @ 00:00:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0